Wat is de toekomst van betalen? Contactloos of met kaartlezer?

Vorige week schreef ik over Apple dat mogelijk een nfc-chip in zal bouwen in nieuw te produceren iPhones. Met zo’n near-field-chip betaal je contactloos door de chip, of de telefoon waar hij zich in bevindt, dicht bij een lezer te houden. De techniek die we kennen van het in- en uitchecken met een ov-chipkaart is inmiddels al enige jaren oud. Wordt het betalen op deze wijze ooit massaal opgepakt of zijn er vandaag de dag betere alternatieven?

Dit bericht verscheen eerder op Emerce.nl

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top