http://yoshi-tuk-color-450.jpg data-lazy-srcset=

Yoshi Tuk (1988)

Journalist, schrijver, interviewer
Oog voor innovatie
Maakt van het complexe iets begrijpelijks

  • Met (bedrijfs)profielen, interviews en klantcases
  • Artikelen in opdracht
  • Kennisartikelen
  • En door begeleiding, advies en eindredactie voor contentmarketing

De afgelopen zeven jaar heb ik me als freelance journalist en tekstschrijver gespecialiseerd in de onderwerpen design, digitale innovatie, e-commerce, retail, marketing en tech. Binnen deze thema’s zoek ik naar de laatste stappen vooruit.

Zo beschreef ik waarom Martijn van der Zee bij Rituals bouwt aan een digitaal team en niets ziet in zelfsturing. Hoe Frank Jan Risseeuw met Yolt werkt aan ING’s antwoord op PSD2. Dat Roy van Keulen gelooft in de gestage groei van ‘online food’ en een flinke verandering van de Jumbo-formule. Hoe Tencent zich ontwikkelde van copycat tot wereldmacht. Dat Random Studio met behulp van digitale installaties een brug slaat tussen de mens en zijn fysieke omgeving. En hoe IKEA’s marketingdirecteur Jeroen Hubert een online inhaalslag maakt met behulp van data.

De artikelen die ik schreef verschenen onder meer bij Emerce, RetailTrends, designmagazine Dude, de Volkskrant en Sprout. Daarnaast verzamel ik opvallend werk van Nederlandse designers en bureaus en deel dit via Instagram en een eigen nieuwsbrief.

Werk in opdracht

Behalve als journalist/redacteur zet ik mijn kennis over digitale innovatie ook in voor bedrijven, onder meer bij creatieve en digitale bureaus. Door iemands visie en onderscheidende aanpak te vatten in een (bedrijfs)profiel. Met achtergrondartikelen en interviews voor klantmagazines of andere kanalen. En door interne expertise om te zetten in kennisartikelen.

(Bedrijfs)Profielen, interviews en klantcases

Of het nu voor een advertorial is of voor één van de eigen kanalen, aan de hand van een interview schrijf ik een scherp (bedrijfs)profiel of klantcase. Door mijn ervaring met de onderwerpen weet ik tot de identiteit van de onderneming te komen en iemands persoonlijke aanpak of visie te beschrijven. Omdat ik tegelijkertijd afstand bewaar, weet ik van complexe onderwerpen iets begrijpelijks en vooral boeiends te maken. Voor zowel creatieve en digitale bureaus – of de oprichters en eigenaars ervan – als  bedrijven uit de retail, marketing en financiële hoek is dit al van waarde geweest.

Artikelen in opdracht

Voor relatiemagazines en andere kanalen lever ik eigen bijdragen. Tot de opties behoren achtergrondartikelen over een bepaalde vraag of ontwikkeling, interviews en opinies. Deze worden onafhankelijk – naar eigen inzicht en zonder inmenging van de opdrachtgever – geschreven.

Kennisartikelen voor content marketing (ghostwriting)

Medewerkers met kennis in huis, maar te weinig tijd om te schrijven? Een visie op de ontwikkelingen in de markt, maar komt het op papier nog niet uit de verf? Als ghostwriter spring ik bij. Aan de hand van interviews scheid ik de hoofd- en bijzaken van elkaar. Daarmee vind ik altijd een onderscheidende rode draad. Het artikel dat hieruit voortkomt is vervolgens onder eigen naam te publiceren. Of het nu een achtergrondstuk is, een case-beschrijving of interview, de inhoud brengt de (interne) kijk en expertise onder de aandacht. Geschikt voor bijvoorbeeld een blog, een eigen tijdschrift of een extern platform.

Begeleiding bij content marketing

Lang niet iedere expert herkent nog het bijzondere aan zijn kennis. En niet elke kenner ziet direct een voor de lezer interessante invalshoek. Hier help ik bij door samen vooraf vast te stellen welke verhaallijn interessant is om uit te diepen, welke vragen zijn te beantwoorden en hoe een artikel is op te bouwen. Nadat een eerste concept is geschreven voorzie ik de schrijver van feedback of redigeer waar nodig de tekst.

Meer informatie? Of andere wensen? Neem vooral even contact op.

Scroll naar top