Startup wil cloud veranderen en gaat strijd aan met Facebook en Dropbox

Het mooie van ons jongeren is dat we denken de hele wereld te kunnen veroveren. Alles is mogelijk in deze maakbare wereld dacht een groepje van twintigers en wil nu als startup de strijd aangaan met giganten als Facebook, Google en Dropbox. En waarom ook eigenlijk niet?

myApollo is een sociaal netwerk twee punt nul maar voegt hier een bijzondere variant van een Dropbox-achtige dienst aan toe. Met een eerste investering van 2.5 miljoen dollar lijkt het bedrijfje namelijk niet zomaar een sociaal netwerk op de markt te willen zetten. Het gaat naar eigen zeggen “de cloud” veranderen. Diensten als Dropbox bieden je online webruimte aan waarna je op centrale servers bestanden kunt plaatsen en vanaf ieder willekeurig apparaat weer kunt benaderen. Samen met computerfabrikant Dell – dat zich steeds meer focust op software en diensten – ontwikkelde het een bijzonder netwerk. Door de myApollo app op mobiel apparaat of desktop te installeren stel je de vrije gigabytes beschikbaar aan het netwerk. De bestanden die hierop worden opgeslagen kun je met ongekende snelheid op ieder gewenst apparaat openen. Eerste tests wijzen al uit dat het mogelijk is met enkele klikken bestanden te delen met vrienden en zelfs een HD-video te bekijken zonder te hoeven bufferen.

Bijzonder is dat het door jou gecreëerde sociale netwerk standaard gesloten is voor buitenstaanders. Alleen zij die worden toegevoegd zijn in staat statusupdates, foto’s of andere bestanden in te zien. Met de toename van zorgen om onze privacy bij bijvoorbeeld Google lijkt myAppolo een uitkomst. In plaats van de bestanden uit handen te geven aan een Amerikaans bedrijf worden de bestanden versleuteld gedeeld via het wereld wijde web. Met een beetje geluk gaan deze studenten voor een dusdanige veranderingen zorgen in de cloud en het sociaal delen dat ik eindelijk mijn Facebook-account kan opheffen.

Aanstaande vrijdag 6 september gaat myApollo live.

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top