Social Media in cijfers: 53% volgt een merk; 53.5 miljard minuten besteed aan Facebook

Oud nieuws, maar de impact van sociale media op ons leven is enorm. Steeds vaker kom je in de offline wereld verwijzingen tegen naar Facebookpagina’s, QRcodes voor meer informatie, of andersoortige lokkertjes. Het doel achter dit alles is vrij duidelijk, volg ons, like ons, deel ons, hou van ons!

Nielsen bracht door middel van onderzoek het gebruik van sociale media in de VS in kaart. Enkele interessante inzichten:

  • Bijna 80% van de internetgebruikers is te vinden op een sociaal netwerk of blog.
  • Amerikanen besteden aan Facebook verreweg de meeste tijd.
  • Een kleine 40% van de sociale media gebruikers gebruiken deze netwerken via een mobiele telefoon.
  • 60% van de mensen die voor aankoop van een product online onderzoek deden leerden het betreffende merk kennen via sociale media. 48% van deze consumenten reageerden op een aanbieding via Facebook of Twitter.
  • Overall shopt 70% van de gebruikers van sociale media online. Dat is 12% meer dan de gemiddelde internetgebruiker en
  • 53% van de gebruikers van sociale media volgt actief een of meerdere merken.

Het gebruik
Interessant om te zien is ook welke online activiteiten de meeste tijd in beslag nemen. Verreweg het meeste, 22,5% van de tijd, zijn we te vinden op sociale netwerken en blogs. Online games krijgen slechts 9,8% van onze tijd. Van alle online merken is Facebook veruit het populairst. 53,5 miljard minuten zijn er besteed aan dit netwerk terwijl de nummer twee Yahoo maar op 17,2 miljard minuten kan rekenen.

Impact
De gebruikers van sociale media hebben een steeds grotere impact op anderen. 60% van de gebruikers van sociale media schrijven reviews over producten of diensten en beïnvloeden hiermee andere gebruikers. Reviews worden inmiddels belangrijker gevonden dan de prijs of toegezegde kwaliteit van een product.

 

 

 

 

Natuurlijk kun je je afvragen of de uitkomsten nog steeds zo overweldigend zijn wanneer sociale netwerken en blogs afzonderlijk worden gemeten. Desalniettemin zijn het interessante cijfers en ben ik benieuwd in hoeverre deze overeenkomen met de Nederlandse gebruiker. Wat denken jullie?

Yoshi Tuk / @yoshituk

Nielsen Social Media Report

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top