Ook kleine zelfstandige aan de Facebookpagina

Toen afgelopen december bekend werd dat het Nederlandse Vistaprint bereid was meer dan honderd miljoen dollar te betalen voor Pagemodo deed dat wellicht menig wenkbrauw fronsen. Vistaprint? Is dat niet die organisatie die ons aan de visitekaartjes wil helpen? Was er ook daar iemand die “iets met social media wilde” en een leuk bedrag wist los te peuteren of is het plan zo gek nog niet?

Pagemodo was en is een zelfstandige tool waarmee in een handomdraai professioneel ogende Facebookpagina’s aangemaakt en beheerd kunnen worden. Vistaprint haalde met deze overname de nodige kennis in huis maakt hier slim gebruik van. Naast de producten waarmee we ons vroeger onderscheidden, het visitekaartje, de muismat en later de USBstick, wordt ons nu de Facebookpagina geboden.

Met een in Vistaprint geïntegreerde tool kunnen templates worden geselecteerd, updates worden geplaatst, acties worden gehouden en statistieken worden ingezien. Gehoopt wordt uiteraard dat ook de onervaren MKBer voor een zacht prijsje zijn visitekaartje uitbreidt met een digitale variant.

Zoals de Vice President of Global Marketing Scott Braun verwoordt: “We know our customers are looking for more tools to market their business, and that leveraging social media is a must in today’s competitive environment. But we also believe small businesses can have a greater impact by integrating social across other marketing vehicles, which is why we’ve also made it easy for our customers to integrate their Facebook presence into their existing marketing efforts, like business cards.

Ook de kleine zelfstandige ziet steeds vaker de mogelijkheden van een online platform als Facebook. Met de juiste marketing rondom tools als deze zullen ook zij nog sneller overstag gaan. Benieuwd waar dit toe zal leiden. Zal binnenkort iedereen zijn visitekaartje verhuizen?

via

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top