Onderling.nl: Crowdsourcing door FBTO

FBTO heeft het begrepen: Iedereen heeft een mening en kan deze tegenwoordig publiekelijk uiten. Waarom gebruiken we deze meningen niet? Dat was ook de gedachte van FBTO en lanceerde ‘Onderling.nl’. Een vernieuwend platform gebaseerd op crowdsourcing. Interessant om te zien is dat FBTO dit nieuwe platform zonder al te veel bombarie heeft gelanceerd maar dat het nieuws langzaamaan wordt opgepakt. Nu het platform ongeveer een maand live is publiceerde De Telegraaf vandaag een artikel en ook anderen nemen dit bericht over. De publiciteit komt nu pas echt op gang.

Wat is het?
Op Onderling.nl plaatst FBTO onlangs behandelde schadeclaims. Geanonimiseerd worden deze cases beschreven en het uiteindelijke oordeel van de schade-experts toegelicht. Na dit punt wordt de mening van het volk belangrijk. Wij kunnen online aangeven of we het eens zijn met dit oordeel. Wordt er minimaal 100 keer gestemd en vindt minimaal 60% dat het oordeel onjuist is dan wordt de mening van het volk gevolgd. Online democratie!

Slim!
FBTO zelf geeft aan dat ze met name de discussie op gang willen brengen. Dit om de kwaliteit van het product te verbeteren. Daarnaast is het ook gewoon slim en speelt men zeer handig in om het geluid van vandaag de dag. Wij willen invloed, we krijgen invloed. Positief voor het imago van FBTO, een onbereikbare organisatie gaat de dialoog aan. Daarnaast behoorlijk slim: Hoe populairder een case, hoe meer stemmen, hoe moeilijker het wordt de 60% te behalen. Democratie leert ons dat het alleen in zeer uitzonderlijke gevallen een eenduidige mening wordt verkondigd.

Inmiddels zijn er door de 368 deelnemers ruim 500 meningen geplaatst. Is dit het begin van een succes? Een begin van het nieuwe verzekeren?

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top