Nederlands beste werk in de categorieën Activation, Brand en Campaign

Met de uitreiking van de Dutch Interactive Awards kent Nederland veertien nieuwe cases met de gouden status. Digitaal werk dat door de jury’s is aangemerkt als het allerbeste werk van Nederlandse bureaus. Een overzicht van de award winning inzendingen in de categorieën Activation, Brand en Campaign.

Categorie: Activation
Case: Huishoudbeurs App voor Amsterdam RAI
Bureau: Resoluut

Resoluut ontwikkelde recent een nieuwe app voor Nederlands grootste ‘vriendinnenfeest’. Om het Huishoudbeursgevoel terug te halen en bezoekers structureler te activeren. De traditionele tassen vol gratis producten zijn vertaald naar een kraskaart in de app. In de maand voor het evenement zijn ruim 50 duizend downloads geteld en zijn er op de beursvloer 45 duizend prijzen opgehaald.

Interessant: het krassen bleek zo’n succes dat de app ook was in te zetten voor crowd control. Was het ergens rustig dan kreeg een krasactie het publiek die kant op. Zeker 70 procent haalde de prijs namelijk direct op.

Jury: “Op veel terreinen is iets moois neergezet; een grote massa consumenten is op de been gebracht en de online en technologische aspecten zoals crowd control maken indruk bij de jury.”

Categorie: Brand
Case: Geld voor later, maar dan van nu voor Brand New Day
Bureau: DotControl

Een nieuwerwetse online pensioenbank vraagt om een scherpe merkpositionering, visuele identiteit en de vertaling naar een nieuw platform voor consumenten en bedrijven. Omdat financiële zekerheid rust oplevert, is het doel geweest om in gewone taal mensen en bedrijven aan te moedigen over hun toekomst na te denken. Hoe? Met een beeldtaal die zich richt op de emotie en persoonlijke aandacht. Het resultaat: werkgevers beoordelen Brand New Day nu met een 8,2 – drie jaar terug was dit nog een 7,9. De NPS verbeterde met 28 procent.

Jury: “Uiteindelijk heeft Brand New Day gewonnen omdat ze hun originele DNA terug hebben weten te vinden en dit hebben uitgedragen in een merkidentiteit met lef.”

Categorie: Campaign
Case: Koning Toto – WK 2018 voor Toto
Bureau: Greenhouse
In samenwerking met: TBWA, Men in Green

Om Toto onder de aandacht te brengen bij de doelgroep van 18 tot 35 jaar is de WK-campagne ‘Koning Toto’ ontwikkeld. In de aanpak – touch, tell & sell – is er een verbinding gemaakt tussen voetbal en hiphop. Twee van de overlappende interesses binnen de doelgroep. Naast een TV-campagne is uiteraard gekozen voor een vertaling in korte online formats, bijvoorbeeld in de vorm van vlogs tussen Royston Drenthe en Foppe de Haan.

Alle drie de campagnelagen hebben flink overgepresteerd op de vooraf gestelde KPI’s. Zo heeft de Touch laag bijgedragen aan een stijging in ad-recall van maar liefst 31,5 procent. Daarnaast heeft deze laag gezorgd voor een significante uplift in brand awareness van ruim tien procent. De Tell laag werd afgerekend op CPA nieuwe actieve speler. Het vooraf gestelde doel was om 20.242 nieuwe spelers aan te trekken tegen een CPA van 60 euro per nieuwe speler. Het resultaat van de was 41.092 nieuwe spelers (+103 procent) tegen een CPA van 25 euro (-58 procent). De Sell laag had omzet als KPI. Ook dit doel werd ruimschoots behaald met een overprestatie van 23 procent.

Jury: “Het concept is zo sterk dat het campagne zelfs zonder TV succesvol zou zijn geweest.”

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top