Kat in de zak: De NRC-apps

Stel je voor, je loopt door een willekeurige winkelstraat. Omdat je thuis bij een kop koffie nog je favoriete krant wil lezen besluit je een AKO/Bruna (doorhalen wat niet van toepassing is) binnen te stappen. Bij de deur staat een portier. “€1,59 alstublieft”. “Sorry?” zeg je met enige verbazing…

Normaal dood ik wanneer dat nodig is de tijd met het doorbladeren van NU.nl-app maar eerlijk is eerlijk, de kwaliteit van dit nieuws is niet altijd om over naar huis te schrijven. Zoekende naar nieuw nieuws stuitte ik in de App-store op de applicaties van NRC.

Voor de NRC-app betaal je €1,59 en voor de vergelijkbare app van nrc-next €0,79. Betalen voor een app vind ik nooit erg als je er maar wat voor terugkrijgt. Deze apps zijn echter een leeg omhulsel. Je betaalt entree om een app zonder content te mogen starten. Na het opstarten kun je een krant kopen, that’s it.

Ik ben niet de enige die zich ergert. Je moet de reacties in de store zelf even zien. Dames en heren van het NRC, waar betaal ik in vredesnaam de eenmalige bijdrage voor?

Miskoop van de dag. Jammer.

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top