Hoeveel aandacht geven media aan lijsttrekkers? De cijfers op een rij

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Geven Nederlandse dagbladen evenveel aandacht aan Alexander Pechtold en Geert Wilders? Of is die aandacht scheef verdeeld? Zoals eerder onderzoek naar de dominante elite van media-economen aantoont, wordt aan zulke vragen lang niet altijd aandacht gegeven. Onderstaande grafieken geven een beeld van wie journalisten de afgelopen zes maanden noemden of aan het woord lieten (n=7759, periode september tot en met februari).

[/vc_column_text][vc_column_text]

Overzicht naamsvermeldingen lijsttrekkers in Nederlandse kranten

https://datawrapper.dwcdn.net/dILAn/2/[/vc_column_text][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h3″ sub_reduced=”yes” subheading=”Uiteraard krijgen een aantal politici ook aandacht vanwege hun rol in het kabinet. Onderstaande grafiek toont daarom ook hoe vaak de persoonsnamen in combinatie met een politieke partij zijn genoemd. Dat corrigeert iets.”]Naamsvermeldingen lijsttrekkers in combinatie met partijnaam[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/r5oyD/4/[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/O2oVR/1/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_custom_heading]Data over lijsttrekkers grotere partijen per krant[/vc_custom_heading][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/RdVX7/3/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/QpPcU/6/[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/VEfeq/2/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/XbsXh/2/

 

https://datawrapper.dwcdn.net/BcTNo/3/[/vc_column_text][vc_custom_heading]Data over lijsttrekkers kleinere partijen per krant[/vc_custom_heading][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/AmikS/2/[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/JfU2A/2/[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/dBK8N/2/[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/pyYIF/1/[/vc_column_text][vc_column_text]https://datawrapper.dwcdn.net/lB1SV/1/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Meer weten over de dominante aanwezigheid van media-economen? Lees hier het verslag.

Foto: cc[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top