Een nieuwe tijd: Openheid de norm

Een nieuwe tijd breekt aan. De afgelopen tijd heb ik de situatie rond Wikileaks op afstand gevolgd. Op afstand maar met grote interesse. Nu ben ik echter volledig wakker geschud door Jack de Vries tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door.

Een analyse van het geheel laat ik aan anderen over. Een samenvatting van het geheel is echter snel te geven en documenteer ik hierbij. Jack de Vries typeert de huidige mentaliteit met zijn vraag aan Jort Kelder: “Jort, als jij een bedrijf hebt wil je toch ook niet dat je medewerkers informatie uit vergaderingen plaatsen op Twitter?”. Nee Jack, dat wil je inderdaad niet. Maar is de oplossing het verbieden?

Zoals Alexander Klöpping het verwoordde: Dit is de internetcultuur tegen het establishment. Een tijd breekt aan dat openheid, legitimiteit en echte controle de norm is. Weten de hoge (grijze) heren echter al hoe ze hier op moeten reageren?    

Waardeer je mijn werk? Ondersteun me en maak zo nog meer mogelijk

Een deel van mijn werk als freelance journalist en schrijver is op eigen initiatief en zonder opdrachtgever. Wil je me daarin steunen, dan kan dat met een donatie.

Ook interessant

It seems we can't find what you're looking for.
Scroll naar top